当前位置: 首页 > 新鲜设计 > 智利圣地亚哥阿波罗11号别墅
智利圣地亚哥阿波罗11号别墅
来源:http://poto.kikicici.com/  查看原图  更新时间:2011-10-04    已经有人关注
内容:

“The woods are lovely. Dark and deep”  -Robert Frost-

Apollo 11 is a house/studio situated in the middle of a forest of native trees on the outskirts of Santiago at the foot of the Andean cordillera. It was designed as a ‘ship’ that could land in the forest and then later depart, leaving the forest untouched, hence the name Apollo 11. There is also the intent for the space to serve as a laboratory; the house is used as an architecture studio, a rehearsal space and a recording studio for electronic and acoustic music. It is a capsule that has been designed to support its crew - a family of architects and musicians.

The space is organized across two levels, based on a 6 x 9m rectangular plan, 6m high. According to the Japanese, the rectangle is a clean element that tends to disappear into, and not distort nature. The simplicity of the rectangle helps to minimize the structure’s footprint on the forest floor whilst maximizing interior heat retention during the cold winter. The two levels are easy to heat and the large thermally glazed bedroom windows are orientated north to collect and retain passive solar heat. During summer the foliage of the deciduous trees provides natural shade from the sun’s heat.

The structure is made up of a simple grid, constructed with a treated steel frame skinned using 18mm timber ply boards and glass panels to resemble the light and shade of foliage dapple. The skeleton of the structure is always visible, the metal profiles representing new tree trunks and branches in the forest, nestled amongst the real trees. The facades, like the leaves, also change with the seasons with removable thermal panels that are adjustable according to the state of the natural forest.

Inside the ‘ship’ the inhabitant is a guest, a silent spectator of nature and the forest in all its dimensions; like the transient crew of an observation capsule, having an ephemeral awareness of a place that belongs to them yet cannot be owned.

--------------

阿波罗11号一所房子/工作室坐落圣地亚哥郊区安第斯科迪勒拉山脉脚下的乡土树种森林它被设计可以在森林土地然后后来离开离开森林不变,故名“阿波罗11号也有空间意图,作为一个实验室房子是用来作为建筑工作室排练场一个电子和声学音乐录音棚一个已被设计为支持其船员胶囊 - 建筑师和音乐家家庭

空间组织为两个层次6 ×9米矩形计划,6M据日本,矩形是一种清洁元素趋于消失而不是歪曲的性质简单矩形有助于最大限度地减小结构的同时最大限度在寒冷的冬季室内热量保留在森林的地面足迹两个层次容易发热釉面卧室的窗户导向北部被动式太阳能收集和保留落叶树树叶夏天提供天然遮荫来自太阳的热量

结构是由一个简单的电网处理过的剥皮使用18毫米木材厚度玻璃面板类似于遮阳叶面斑纹框架构建骨架结构始终是可见的金属型材代表树干和分支在森林真正的树木掩映之中外墙树叶一样可拆卸可调根据国家天然林的季节变化

居民一个客人,是大自然的无声观众和在各方面森林;喜欢观察胶囊瞬态船员尚不能拥有属于他们地方有一个短暂的意识

上一篇:巴西往事-ADBOY   下一篇:艺术画展-“Under the
0
0
特别推荐
频道精选
人气排行
今日更新0相册,一共6739相册, 网站地图
run:0.018 Copyright © 2008 PoTo.KikiCici.Com, All Rights Reserved 图片森林 版权所有 无觅相关文章插件,快速提升流量 浙ICP备12006749号
0574车友会 | 宁波壹隆汽车改装 | 牛逼汽车改装 | 壹隆改装 | 汽车改装 | 私人影吧
Powered by MyPic美女,美女图片,美女写真,明星图片,非主流图片,非主流美女